tisdag 21 februari 2012

Fett material under framställning



Desto magrare i offentlig sektor. Södersjukhuset har tydligen inget att locka kompetenta sjuksköterskor med längre så de försöker framställa sig som en glamourarbetsplats. Många har reagerat på annonsen som efterfrågar TV-seriesnygga sommarvikarier. Ingen djupare tanke bakom, säger den ansvarige. Bra att mainstream-medierna reagerar på stolleriet.

Önskar samtidigt att fler skulle reagera och agera mer kraftfullt på den lönediskriminering och de pressade arbetsvillkor som är grunden till att det blir allt svårare att rekrytera. Vi har börjat jobba med tips* och idéer kring detta under arbetsnamnet #välfärdsjobb. Hör gärna av dig om du har exempel att dela med dig av!

Kanske närmar sig den tidpunkt då samhället inte längre kan räkna med att kvinnor ska subventionera de jobb som är så viktiga att det ropas samhällsfara så fort någon ens andas ordet strejk?

Nu ska jag börja redigera in stor intervju med Tiina Rosenberg av skickliga Åsa Secher.

En fröjd på fettisdagen!

xx/red Rönngren

*Bra att veta: För att garantera en offentlig granskning av makten finns ett starkt källskydd för uppgiftslämnare. I korthet innebär det att du har rätt att sprida information till journalister utan att bli straffad. Du har också rätt att vara anonym. För journalisten är det straffbart att röja en anonym källa och det är förbjudet för myndigheter att försöka ta reda på vem som lämnat informationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar