tisdag 31 januari 2012

När idéerna rullar in

Gårdagens redaktionsmöte. Diskussion om senaste numret. Om hur mycket jobb det blir mot slutet av produktionen. Om klurigare rutiner och sparade krafter. Och framför allt – nya idéer. Med ett feministiskt perspektiv på nyheter blir det ingen brist på idéer. Det händer helt enkelt inte.

Däremot diskussioner. Om vad det innebär att publicera en intervju med Pelle Billing. En slags legitimering? Eller en självklarhet att en som pekas ut som företrädare för en antifeministisk rörelse får komma till tals? Eller både och?

Allt kan inte sägas i varje artikel, men sammantaget ska nyanserna bli tydliga. Ambitionen att vara en plattform för inomfeministisk debatt förpliktigar. Och diskussionerna ska inte stanna på redaktionen – även om inget står still här. Kommentera, kritisera, debattera! Låt dig glädjas, störas, frustreras och reagera!

Nästa inlägg på opinion är skakande läsning. Det handlar om en kvinnofolksjukdom som dödar och om vilken kunskaperna är kusligt bristfälliga – även inom vården.

Håll utkik!

xx/redaktör Rönngren...








 ...som hängt efter Stefan Löfven, med fackliga och nordiska kolleger, i dag...




1 kommentar:

  1. Ser fram emot ett klarläggande av Löfvens feministiska ståndpunkter och hur det kunde vara en "teknikalitet" när IF Metall sade nej till LO:s och KOmmunals krav på kvinnopotter.
    mvh
    Anne Jalakas

    SvaraRadera