torsdag 12 maj 2011

Feministiskt Perspektiv – because you´re worth it!

Nu finns det 687 artiklar med feministiskt perspektiv i vårt arkiv. Kanske svåra att överblicka för en ny prenumerant, men väl tillgängliga och sökbara. Snart finns det dessutom trettiotalet ytterligare texter och bilder; reportage, raka nyheter, krönikor, recensioner och debatter. Varje fredag – i din mejlbox.

Sedan en vecka har möjligheten att kommentera artiklar aktiverats. Det gav omedelbart en rad inlägg, synpunkter och uppysningar. Feministiskt Perspektiv har en mycket intresserad och intressant läsekrets; aktivister, akademiker, politiskt orienterade, organiserade och allmänt intresserade feminister. Det är inte en vild gissning att så gott som samtliga feministiska inriktningar finns representerade.

Vi är nog många som uppskattar att kunna föra korta och längre feministiska samtal på nätet utan att vare sig hotas eller hånas av anonyma och misogyna bråkstakar. Tvärtom kan vi återigen föra verkliga samtal i skydd av att sidan är låst för alla som inte prenumererar. Lusten att skada och störa verkar i alla fall inte vara värd 365 kronor för de som älskar att hata.

På redaktionen ser vi verkligen fram emot att kunna göra undersökningar och ställa frågor till alla som prenumererar. Sedan ett par veckor pågår till exempel en serie med rubriken Feminism och moderskap. Framförallt har serien kretsat kring surrogatmödrskap. Fortfarande kommer flera nya inlägg varje vecka.

Så småningom ska det bli mycket intressant att höra Feministisk Perspektivs alla läsare tycker. Några vet redan, andra tvekar. Inom exempelvis Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ har ännu inget gemensamt beslut fattats eftersom diskussioner pågår. Andra inhemska partier har heller inte lämnat besked – det finns helt enkelt skäl att fundera och försöka bilda sig en uppfattning.

Vårat motvilliga försök med pappersfakturor som medicin mot obetalda prenumerationer har i alla fall givit visst resultat. Sedan några veckor tillbaka har över 2100 prenumeranter betalat sina prenumerationer. Det är toppen. Det verkar dessutom ständigt strömma till nya prenumeranter och i vårt register finns idag över 3300 personer. För varje betalad faktura kan vi arbeta lite säkrare och mer långsiktigt.

Tyvärr har ännu inte alla i den allra första gruppen om dryga 2 200 personer betalat – de som fick oss att våga starta tidningen redan i januari. Och det är de som avgör storleken på presstödet vi kan söka i juni. Well, vi är numera inte bara journalister och feminister – vi är också indrivare. Varje person som står upp för sitt åtagande välkomnas. Du behövs!

I morgon, fredag, kommer ett ny utgåva av Feministiskt Perspektiv. Nummer 19. Om du inte redan prenumererar – registrera dig genast! Du får omedelbart tillgång till 687 artiklar. Because you´re worth it!

xx/red

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar