torsdag 27 januari 2011

Varje prenumerant behövs!

I dag kunde vi äntligen skicka ut påminnelser till de över 1000 personer som inte har betalat sina fakturor. Nu hoppas vi att alla slänger in sina 365 kronor pronto så att vi kan arbeta vidare i förvissningen att vi kvalificerar för att söka presstöd i juni.

En och annan faktura verkar fastna i olika spamfilter. När det händer måste varje enskild läsare tala om för respektive filter att post från oss inte är skräppost. De prenumeranter som registrerar sig i dag får fakturan direkt. Om inte fakturan kommit inom 10 minuter är det läge att 1/kolla i spamfiltret och 2/höra av sig till prenumerationsavdelningen.

Glädjande är att tillströmningen av prenumeranter fortsätter. Inför nummer #4, som utkommer i morgon, har vi cirka 3 000 prenumeranter. Ungefär 350 stycken av dessa har inte lyckats aktivera sin prenumeration men av besöksstatistiken att döma har de flesta konfirmerade prenumeranter hittat in på sidan. Kul, tycker vi! Vill ni hjälpa Feministiskt Perspektiv att nå ut är det bara att sprida länkar, dela öppna artiklar eller massmejla runt vår adress: feministisktperspektiv.se.
 xx/red

onsdag 19 januari 2011

#3 tar form

På fredag kommer tredje utgåvan av Feministiskt Perspektiv. Redan tidigare under veckan har vi lagt ut material, nyheter och debattartiklar, för både prenumeranter och på vår öppna del. Under torsdagen sammanställer vi nästa nummer. Det annonseras sedan i ett nyhetsbrev.

Snart kommer det att bli möjligt att följa våra uppdateringar via RSS. Även kommentatorsfunktioner, #veckans fråga, #mest lästa och ett kontinuerligt feministiskt kalendarium är under konstruktion. På redaktionen saknar vi särskilt möjligheten att skriva kortare notiser. Det trycker helt enkelt på från alla håll. Just nu fungerar Facebook-sidan som ett slags kalendarium. Vill ni dela evenemang till Feministiskt Perspektivs läsare kan de  meddelas dit.

Feministiskt Perspektiv har i dag 2 949 registrerade användare. Av statistiken att döma hittar de flesta in och runt på sidorna. Kul, tycker vi! En dryg tredjedel har betalat sin prenumeration. I dagarna går påminnelser och nya fakturor ut. En del fakturor fastnar i spamfiltren, så har den inte kommit fram kan det vara idé att titta där. Annars är det bara att höra av sig till prenumerationsavdelningen så skickar vi en ny räkning!


På fredag kommer svar från ST-Press, intervju med Rut the Rookie, rapport från Högkvarteret och mer statistik från Sveriges kommuner. Med mera. /red

söndag 9 januari 2011

Nya vänner, nya prenumeranter

I fredags kom första numret av Feministiskt Perspektiv ut till prenumeranterna. Vi har mötts av mycket entusiasm, hejjarrop och ett och annat välkommet korrektur. Helt väntad kritik kommer från Per Ström och Gösta på Genusnytt. Gösta tycker att det är tveksamt om tidningar med så bristande könsbalans i redaktionen kan uppbära presstöd, men då får jag upplysa Gösta om att 1/ vi kan tidigast söka presstöd i juni och 2/ det står inget om könsbalans i reglerna. Hur som helst håller jag med Gösta i sak. Könsbalans vore ett bra kriterium för att uppbära exempelvis presstöd och borde också vara ett krav vid alla upphandligar som innefattar offentliga medel.
Ett bekymmer vi brottas med är att det finns få män med den specifika kompetens vi efterfrågar i Feministiskt Perspektiv. Men vi kommer inte att ge upp jakten på fler feministiska män. Vi är också glada att det är så många män bland prenumeranterna och som administratörer i FB-gruppen.

torsdag 6 januari 2011

Premiärnerver!

I exakt 12 timmar har vi arbetat med nya sidan i dag, och vi är ännu inte riktigt klara. Texter kommer in från när och fjärran, och vi är inne på femte pannan kaffé. Håll tummarna att allt klaffar!
/red